Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Δήλωση Ειρηναίου Μαράκη και κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση της Ανταρσία στα Χανιά

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 

Η Ανταρσία στα Χανιά ιδρύθηκε το 2014 ως μία αριστερή, αντικαπιταλιστική, αγωνιστική δημοτική κίνηση που θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, που θα παίρνει τις πρωτοβουλίες που θα συσπειρώνουν και θα ενισχύουν τα κομμάτια που αγωνίζονται, συνδέοντας τις μάχες με τα τοπικά συνδικάτα και τον κόσμο της γειτονιάς και δίνοντάς τους την κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Σκοπός μας ήταν και είναι να περάσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η φωνή της αντίστασης, των συνδικάτων, του αντιφασιστικού κινήματος, των συλλόγων και τοπικών επιτροπών που δίνουν τη μάχη κόντρα στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού.

Από την υπεράσπιση του λόφου Καστέλι ενάντια στην ξενοδοχοποίηση και της Κατάληψης Ρόζα Νέρα, μέχρι τον αγώνα για τη δωρεάν παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στους Χανιώτες εργαζόμενους και τη δημιουργία χώρου πρασίνου και από την μάχη ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες (Γηροκομείο), η Ανταρσία στα Χανιά διεκδικεί μια πόλη προσβάσιμη σε όλους, με ανθρώπινες υποδομές και μόνιμο προσωπικό. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερους χώρους πρασίνου, ανοιχτούς σε όλους, για δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες και για ελεύθερους χώρους περιπάτου, άθλησης και παιχνιδιού μακριά από εμπορευματικές και ανταποδοτικές λογικές.

Διεκδικήσαμε μαζί με τους συμβασιούχους κοινωφελούς εργασίας τον μόνιμο διορισμό τους. Δώσαμε τις μάχες μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, πήραμε πρωτοβουλίες για να μην δοθεί δημόσιος χώρος στη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019, διαδηλώσαμε υπέρ των προσφύγων για πραγματικά ανοιχτές δομές για τους πρόσφυγες μέσα στον ιστό της πόλης και κατά κάθε απόπειρας για την εμφάνιση των φασιστών στο δρόμο μέχρι την πρόσφατη συντριπτική νίκη κατά των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη. Στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το 1ο Pride στην Κρήτη που πραγματοποιήθηκε το 2015 στο Ηράκλειο όπως και το 1ο αυτοοργανωμένο Pride που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν στα Χανιά, αναδείξαμε τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ενάντια σε κάθε ομοφοβική και ρατσιστική προκατάληψη.

Με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε στη συνέχεια ενάντια στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια σε μια δημοτική αρχή που διεκδικεί μια πόλη για τα εμπορικά συμφέροντα και ενάντια σε κάθε απόπειρα φίμωσης της αντικαπιταλιστικής φωνής (νόμος Βορίδη) στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Γι' αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, αγωνιστή κι αγωνίστρια, που θέλει να συγκρουστεί με τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, του ρατσισμού και του φασισμού, με την παράδοση της πόλης στην τουριστικοποίηση και το real estate να έρθει στην ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 7μμ στο Δημαρχείο Χανίων για να συζητήσουμε την καμπάνια του δημοτικού σχήματος ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου